Obesiti: Malaysia Antara Negara Tertinggi di Asia Tenggara Alami Obes!


Set Detox Cuka Teen dan Jus Delima membantu untuk turunkan berat badan dan kekal sihat selalu
Jom Amalkan Set Detox untuk kurus!
"Statistik yang diperoleh melalui Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan (NHMS) pada 2015 menunjukkan bahawa Malaysia telah menjadi sebuah negara obes, di mana seorang dalam dua orang dewasa mempunyai berat badan berlebihan atau obes.

"Ini sekaligus menjadikan Malaysia sebagai salah sebuah negara paling gemuk di Asia, dengan jangkaan populasi yang berlebihan berat badan sebanyak 33 peratus dan obesiti sebanyak 18 peratus,"


Sumber: Sinar Harian


Jom Amal Set Detox Olive House untuk kekal fit sepanjang hari.
Berat Badan Berlebihan & Obesiti

Kadar obesiti di Malaysia adalah tertinggi di Asia Tenggara (15.6%), diikuti Brunei (14.1%), Thailand (10.0%) dan Indonesia (6.9%) (Laporan Semakan Populasi Dunia 2019). Statistik menunjukkan 50.1 peratus daripada orang dewasa di Malaysia mengalami berat badan berlebihan atau obesiti (NHMS 2019). Ini disebabkan oleh gaya hidup yang tidak aktif (sedentari) dan pemakanan yang tidak sihat. Duduk di rumah bukan alasan untuk tidak mengamalkan gaya hidup sihat. Kekal aktif dan cergas sepanjang hari di musim endemik ini.


Sumber: KKMBerat badan berlebihan dan obesiti merupakan faktor risiko utama yang sering dikaitkan dengan penyakit kronik seperti jantung dan diabetis. Antara kaedah bagi menjaga kesihatan daripada obesiti termasuklah gaya hidup sihat seperti:

  • Pemakanan seimbang dan teratur.

  • Kurangkan pengambilan makanan proses dan lemak trans seperti burger, kentang goreng, makanan pastri serta marjerin.

  • Mengurangkan pengambilan makanan manis dan gula putih.

  • Pantau bacaan gula dalam darah sekurangnya 3 bulan sekali.

  • Aktifkan diri serta bersenam sekurangnya-kurangnya 30 minit 3 kali seminggu.


Aktifkan diri serta bersenam sekurang-kurangnya 30 minit 3 kali seminggu untuk berat badan ideal dan jantung yang sihat
Bersenam untuk berat badan yang ideal

Olive House menawarkan pati minyak zaitun Olivie Plus 30x. Ia diperah dari buah zaitun yang ditanam di lembah Mediterranean.Pati minyak zaitun ini merupakan 100% asli, tidak bercampur dan tidak bertapis. Dikenali juga sebagai Extra Virgin Olive Oil (EVOO), ia mengandungi antioksida yang tinggi.


Cara pengambilan adalah sangat mudah. Hanya perlu makan 1-2 sudu besar pada waktu pagi dan waktu malam. Dapatkan segera pati minyak zaitun di Olive House.


Bertepatan dengan tagline Olivie iaitu 'Sesudu nikmat sebesar manfaat' yang mampu memberikan pelbagai manfaat untuk tubuh badan yang sihat untuk anda sekeluarga serta insan tersayang.


Obesiti boleh dikurangkan dengan bantuan Set Detox dari Olive House Utara seperti Cuka Teen dan Pati Delima. Malahan dengan pengamalan sepanjang dua minggu mampu membantu anda menurunkan berat badan secara ideal dan sihat disamping Set Detox ini juga boleh membantu untuk meningkat imunisasi badan sepanjang musim endemik.2 views0 comments